Danza
Fotos
Video
Dossier
Fitxa Tècnica
Premsa
Evocación

Estrena: 24 de Febrer de 2018, Sala de Cultura, Formentera

Homenatge a Isaac Albéniz amb motiu de l'aniversari de la seva mort (1909-1919)

FITXA ARTÍSTICO-TÈCNICA:
J. Jaime Hidalgo de la Torre - Piano
Nieves Portas - Dansa

Textos: Jose Martí, Carlos Fdez. Shaw, María Lejárraga, Gregorio Mtnez. Sierra, Federico García Lorca, Luis G. Montero
Coreografia: Mariemma, Nieves Portas
Veu en off: Julio Herranz, J. Hidalgo, Nieves Portas

Il·luminació: Alejandro Costa
Regidoria: Bárbara Gordaliza
Vestuari: Carmen Granell, Isabel Ortiz, María Braojos
Escenografia: Isabel Ortiz
Fotografia: Berto Ribas, Juan Juan

SINOPSI:
El concertista i compositor valencià J. Jaime Hidalgo, i la ballarina i coreògrafa Nieves Portas (Premi 'Art Jove' de Dansa), presenten aquest 'recital coreogràfic' a partir de les obres dels compositors més representatius de les dos escoles nacionalistes -com Albéniz, Granados, Falla o Turina-, amb tocs de poesia coetània a aquestes, magistralment interpretades pel poeta Julio Herranz.

Evocación és un recorregut per emblemàtiques obres de la música clàssica espanyola com la Suite Iberia (I. Albéniz), Goyescas (E. Granados) o La Vida Breve (M. de Falla), entre d'altres. És un recital que explora un repertori d'alta qualitat musical i de dansa, i que al seu torn, posa de manifest un model de concert pràcticament en desús (i poc habitual als escenaris d'avui dia), amb el qual collissin gran èxits figures com "L'Argentina", Pilar López o Mariemma.

Evocación és la simbiosi de dos llenguatges on el virtuosisme del piano i l'encant de la dansa es donen la mà, on la delicadesa i la força prenen forma, on el sonor i el visual es fa patent, i on tots els elements conflueixen convertint-se en una unió sense fissures.

Portas e Hidalgo s'han volgut unir en aquest concert únic per retre homenatge a la música i la dansa espanyola, però especialment al compositor Isaac Albéniz quan es compleixen 110 anys de la seva mort (1909-2019).


Duració: 75 min. sense intermedi
Gènere: Música clàssica, piano, dansa espanyola i poesia
Públic: Per a tots els públics